Електроплитки

  • У власників малогабаритних квартир і дач, студентів та одиноких людей, та й в офісах або на невеликих підприємствах компактні варильні поверхні користуються великим попитом. З огляду на те, що не всі будови газифіковані та й паливо це коштує досить дорого, попит на них в останні роки зріс. Електроплитка настільна за своєю ефективністю нічим не поступається своєю повногабаритного родичці, а в чому то і перевершує її. До переваг зараховують: ✓ зручність користування; ✓ малу вагу і розмір; ✓ можливість транспортування в сумці; ✓ зручність зберігання; ✓ доступність використання всюди, де є електрика; ✓ ну і звичайно невелике споживання енергоносіїв і відносна дешевизна. Їх ділять на три види за типом нагрівального елементу: ✓ Відкриті спіральні. Принцип їх роботи нагадує ТЕН. Конструкція дуже проста. Управляються механічно. Спіраль гріється швидко, але при цьому, в разі потрапляння на неї їжі, буде присутній запах гару і позбудеться від нього можна лише помивши прилад. ✓ Закриті дискові. Конфорки приховані під "млинцями", виготовленими з чавуну або іншого матеріалу. Вони безпечніші попередніх і простіше в обслуговуванні і догляді. ✓ Індукційні. Володіють величезним плюсом - під час роботи їх поверхня буде холодною і, торкнувшись випадково її долонею, опіку ви не отримаєте. З недоліків - висока ціна і можливість приготування тільки в спеціальному посуді з плоским дном, виконаним їх феромагнітного сплаву. Перед вами постав вибір і ви вирішили купити таку плиту. На що ж звернути увагу? В першу чергу треба врахувати наскільки часто ви плануєте користуватися їй, скільки персон вона стане обслуговувати і, звичайно, скільки місця ви зможете виділити для неї. Наприклад, електроплитка двоконфорочна буде задовольняти всі потреби сім'ї з трьох-чотирьох чоловік. Виходячи з таких критеріїв нескладно буде прорахувати, яку вибрати для одного або десяти користувачів. Звернути увагу слід і на покриття корпусу. Воно може бути: ✓ Емалеве. Його зазвичай застосовують для бюджетних моделей. Вимагає дбайливого звернення, оскільки легко дряпається і при ударі можуть з'явитися відколи. Але є і плюси - вони виконані в різних кольорах. ✓ Нержавейка. Бувають дзеркальні і матові. До механічних впливів досить стійкий, але мити його з залізними мочалками і абразивними засобами краще не треба. ✓ Стеклокерамика. Термостійке і забруднення видаляються легко за допомогою вологої губки. Але ось від точкового сильного удару вона може розколотися. Щоб уникнути подряпин слід видаляти розлиту їжу відразу, не чекаючи її висихання. ✓ Загартоване скло. За термостойкости поступається кераміці, в рази її міцніше. Правда при необережному поводженні можливі відколи по кутах і на краях. Зовні виглядають дуже ефектно. Та й коштують не так вже й багато і тому людина з середнім достатком цілком зможе собі таку дозволити. Управляти їй можна за допомогою регуляторів: ✓ поворотних, вважається надійним і перевіреним часом; ✓ тактових; ✓ сенсорних. В якості додаткових опцій можуть бути присутніми: ✓ Дисплей, на якому будуть відображені час приготування, потужність і інші параметри, задані користувачем; ✓ Таймер. Час відключення можна буде встановити і займатися своїми справами, не переживаючи, що блюдо підгорить; ✓ Індикатор залишкового тепла буде горіти до тих пір, поки площині не досягнуть безпечної температури; ✓ Звуковий сигнал сповістить про закінчення будь-якого процесу; ✓ Захист від перегріву вимкне прилад, що захистить від поломки і продовжить його довговічність; ✓ Замок від дітей актуальний для тих, у кого є діти; ✓ Борти уздовж країв не допустять забруднення стільниці в разі витікання рідин з посуду; ✓ Прогумовані ніжки забезпечують стійкість і запобігають ковзання; ✓ Ручки для перенесення - ну тут коментарі зайві.

У даній категорії немає товарів.