Перевірці експерта з чайної церемонії і лабораторному аналізу води піддали три різних чайника: пластиковий, залізний і скляний. Електрочайники виділяють в воду небезпечні хімічні речовини, які викликають захворювання печінки, серця, крові та кровоносної системи. Крім того, вони позбавляють напої смакових якостей, повідомляється в розслідуванні "Території обману".
Тестування піддали три різні види електрочайників:
пластиковий
залізний
скляний.
Спочатку їх перевіряла експерт по чайній церемонії Олена. Вона заварила чай водою з різних чайників і оцінили смакові якості напою. Гіршу смакову оцінку отримала вода з пластикового чайника, мабуть, найпоширенішого в Україні. "Замість чаю тут залишився лише кислий присмак", - стверджує Олена Вода з залізного чайника посіла друге місце, хоч і була "тупуватої". А ось вода зі скляного вийшла найсмачнішою з усіх трьох. Смакові якості води дуже важливі, але найважливіше - наскільки рідина з електрочайників шкідлива для наших організмів. Воду з трьох чайників пропустили через спеціальний сорбент, а після випарювання отримали три різні концентрати. "З пластикового чайника у великій кількості виділяються речовини, які активно осідають в нашій печінки. У металевому багато оксидів заліза, які призводять до серцево-судинних захворювань і хвороб крові. А скло нічого шкідливого не виділяє", - після проведення експертизи розповів Михайло Малюкін з інституту колоїдної хімії та хімії води. Поради щодо вибору чайника: безпечний для організму - скляний чайник. Якщо чайник покритий емаллю або тефлоном, користуватися ним можна до перших значних подряпин. Алюміній і нікель можуть отруїти нас. А якщо в складі пластикового чайника є меланін - викиньте його. Це отрута.
Увага: HTML теги не підтримуються!