Ваги кухонні
Кухонні ваги, відгуки про які звучать від користувачів тільки позитивні, грають в процесі приготування багатьох страв одну з головних ролей. Крім їжі, на них також можна зважувати лікарські препарати або, наприклад, пряжу або ювелірні прикраси.
Різновидів пропонується безліч і різняться вони по:
✓ способу дії - електронні та механічні;
✓ типу конструкції - плоска платформа і вимірювальна чаша, а також є настільні та настінні;
✓ функціоналу - визначення обсягу, підрахунок калорій і т.д.
Ми постараємося розповісти вам про основні особливостей популярних моделей.
Механічні, знайомі багатьом з нас, славляться надійним аксесуаром, який перевірений часом. Принцип їх роботи: при появі тяжкості відбувається стиснення пружини, розташованої в підставі корпусу, завдяки чому покажчик стрілка переміщається і вказує вагу на цифровий шкалою. Вони коштують недорого і не вимагають додаткових джерел живлення, а деякі з них здатні витримувати навантаження до 25-ти кг. Але, на жаль, вони громіздкі і не зовсім точні. Пружина з часом схильна до розтягування, що тягне до зменшення точності.
Ваги кухонні електронні більш високоточні. Більшість з них оснащені РК дисплеєм. Вони мають безліч корисних функцій, такі як: включення може відбуватися як при натисканні на спеціальну кнопку, так і киснем із зусиллям на площину; обнуління тари, тобто зважування без урахування ємності, в якій вони перебувають; послідовне зважування - поетапне, що дозволяє визначити сумарне значення декількох компонентів; ви зможете самостійно вибирати одиницю виміру, в якій буде визначатися маса, що стане в нагоді якщо в рецепті вказані пропорції в унціях, грамах і інших величинах; зручною опцією також можна вважати лічильник калорій, що неодмінно стане в нагоді тим, хто змушений стежити за цим показником або особам, контролюючим свій раціон; відключення може здійснюватися автоматично, при знаходженні приладу якийсь час в стані спокою, що дозволить заощадити заряд акумулятора.
Також одним із серйозних параметрів при підборі оптимального для вас товару, вважається матеріал, з якого виконана чаша.
✓ Пластикові легкі і прості в догляді, але разом з тим - вони крихкі і звертатися з ними потрібно дбайливо. У разі, якщо з'являться тріщини або вони і зовсім розіб'ються, має місце великий ризик, що таку ж можливо не вдасться знайти аналогічну. Їх можна мити в посудомийній машині. Після постійного інтенсивного користування на поверхнях можуть утворитися потертості й відколи, що не вплине на функціонал, але істотно зіпсує зовнішній вигляд.
✓ Скляні більш надійні. Скло, що використовується при виробництві, як правило, є жаростійким і ударостійким. Вони трохи важче вищеописаних. Легко миються, відмінно переносять перепади температур, не вбирають запахи. Їх також необхідно берегти від падінь, оскільки складно купити оригінальну, але деякі виробники все ж продають їх окремо.
✓ Металеві - найміцніші. Абсолютно стійки до різкої зміни температури. З недоліків, мабуть, можна згадати той факт, що при зіткненні з деякими продуктами вони можуть окислюватися.
✓ Дерев'яні, представлені на ринку порівняно недавно, але вже завоювали популярність завдяки своїй екологічності.Следіть за їх чистотою досить клопітно, адже дерево псується при тривалому контакті з вологою.
Вкрай важливо пам'ятати, що схил на порожній майданчику, яка призначається для установки мірної посудини, категорично забороняється.
Оскільки модифікацій існує величезна кількість, ми вказали лише базові відмінності, а більш детально ми розповімо в описах до конкретних позицій.