Мультиварки
Мультиварка, відгуки про яку звучать тільки позитивні, є багатофункціональним приладом, який програмується на приготування їжі без участі власника. Вам всього лише потрібно завантажити певні продукти, вибрати режим і інше вже не ваша турбота. Вона пішла від рисоварки, поширеною в азіатських країнах, і почала широко випускатися на початку 21-го століття. З її допомогою можна загасити або підсмажити, зварити або випікати. Приготовлені страви будуть довго залишатися гарячими.
Конструкція.
✓ Вона складається із зовнішнього корпусу, найчастіше виконаного з пластика, усередині якого розташовані електронагрівач, знімна антипригарная каструля і модуль управління.
✓ Герметична надійна кришка оснащується клапаном, скидальним в потрібний момент тиск.
✓ Дисплей з клавіатурою, що знаходиться на зовнішній оболонці, відображає інформацію про виконуваному процесі. Вибрати потрібну функцію досить просто - все кнопки марковані.
Принцип роботи.
Він схожий з хлебопечкой - є встановлені програми, відповідні рецептурою і часу, відведеного на підготовку, того чи іншого блюда. Про закінчення якої-небудь дії він сповіщає звуковим сигналом і тому ви спокійно можете займатися своїми справами і не переживати, що вміст підгорить.
На які параметри слід орієнтуватися при прийнятті рішення про придбання конкретної моделі.
Каструля, як правило, виготовлена з кераміки з тефлоновим покриттям зсередини. Її обсяг - від 2-х до 7-и літрів. Тут вже рішення приймати тільки вам, рівень споживання електрики не залежить від літражу. Потужність. Впливає на швидкість готування і становить від 600 до 1500 ОТ.
Функціонал. Вони часто поєднують в собі не тільки варочно-жарочні операції, але і такі як: йогуртниця, фритюрниця і подібні. Для цього до них в комплекті додаються додаткові аксесуари.
Програми. Їх буває від 5 до 50 і вони запрограмовані виробником на випускає підприємстві. Чим їх більше, тим більша кількість операцій буде виконувати даний пристрій. Причому, мультиварка скороварка справляється з ними на порядок швидше звичайної. Оскільки їх досить багато, ми розповімо тільки про найпопулярніші:
✓ Варка. Вода або інша рідина нагрівається до температури кипіння і підтримує високі градуси стільки, скільки потрібно для забезпечення готовності супів або рідких каш.
✓ Пароварка. Поєднує в собі гасіння і варіння. Для цього передбачена спеціальна решітка, що вкладається в ємність, на якій можна розміщувати овочі або іншу їжу.
✓ Гречка. Призначена для круп, поглинаючих багато вологи під час термообробки.
✓ Макарони. Рідина підігрівається, а після проводиться закладка вермішелі, та й для пельменів або вареників ця опція підходить.
✓ Випічка / жарка. Можна проводити як із закритою, так і з відкритою кришкою, контролюючи тим самим рум'яність і засмаженою виробів.
✓ Плов. Комбінація "Випічка" + "Рис" надасть вам можливість насолодитися цим ситним і ароматним східним стравою.
✓ Гасіння. Передбачає тривале томління і підходить для овочевих рецептів, а також для холодцю або топлення молока.
✓ Йогурт. Довготривале і слабке температурний вплив, що дозволить побалувати рідних і себе корисним натурпродуктом не докладаючи при цьому зусиль.
✓ Розігрів - ну тут все і так ясно.
✓ Таймер. Дуже зручний, адже ви тільки уявіть, як ви приходите додому втомлений і голодний, а там вже чекає готовий вечерю, на який зовсім не хочеться витрачати свою енергію.
Комплектація.
У наборі до електроприлади додані ложки й мірні стаканчики, щітки для чищення та посудину для збору конденсату, захисні екрани і інші необхідні дрібниці.
Про цю кухонної помічниці можна ще багато писати, адже ми вказали лише її основні плюси, Сподіваємося, що наша розповідь був для вас корисний і він допоможе вам визначитися при виборі цього електроприладу для кухні.