М'ясорубки
На даний момент представлено безліч кухонних девайсів, які допомагають кулінарам створювати кожен день шедеври і радувати ними своїх близьких. У цій статті ми розповімо вам про один з них, без якого просто неможливо зробити фарш або подрібнити овочі для ікри.
М'ясорубка електрична, на відміну від її механічної попередниці, не вимагає застосування фізичних зусиль, і тому подрібнити продукти або, за допомогою спеціальних насадок, виготовити локшину нею зможе навіть підлітки.
Переваги електром'ясорубки:
✓ потужність її більше ніж у різних комбайнів;
✓ подрібнює м'ясо або фрукти за короткий період часу;
✓ легко справляється з невеликими хрящиками і жилами, що разюче відрізняє її від "ручного" прародительки;
✓ не потрібна додаткова фіксація до поверхонь;
✓ штовхач допомагає утрамбовувати продукти в довгій і вузькій горловині мясопріемніка, що запобіжить дотик пальців з ріжучими,
✓ обертовими елементами і тим самим мінімізує ризики порізів та інших травм.
Принцип роботи і пристрій.
Складається вона з:
✓ корпусу, до якому знаходиться двигун;
✓ мясопріемніка;
✓ лотка для їжі;
✓ шнекового вала;
✓ решітки;
✓ ножа.
Процес подрібнення в агрегаті відбувається безперервно. При попаданні в шнековий контейнер м'ясопродукти відрізаються ковзаючим про решітці ножем.
Як вибрати і на що звертати увагу?
Потужність. Один з основних параметрів, які варто врахувати при виборі моделі. Від нього залежить кількість їжі, яку вона зможе переробити протягом однієї хвилини. Коливається від 400 до 2200 Вт, хоча є і до 3000 Вт. Оптимальною прийнято вважати 100 Ватт. Важливо також розуміти, цей показник впливає на рівень видаваного шуму і споживання енергоресурсів.
Продуктивність. Як вже вказано раніше, цей на неї величезний вплив виявляється попереднім параметром. Вага переробляється продукції вказується в анотації до товару.
Матеріал. Бувають пластикові, легкосплавні і нержавіючі корпуси. Деталі, якими проводиться подрібнення завжди виготовляються з металу, оскільки вони піддаються сверхсильним навантажень.
Реверс або зворотне прокручування. Ця функція допомагає позбавлятися від застрявання без розбирання. При включенні відбудеться обертання в бік вхідного отвору, як би повертаючи наповнення на стартові позиції. Цей функціонал зазвичай присутній практично у всіх модифікаціях.
Час безперервної роботи. При постійних і досить сильних навантаженнях - це важливий фактор, що вимагає уваги.
Кількість швидкостей. Існують одне і двох швидкісні. Бувають ситуації, коли не потрібні понад зусилля, як наприклад при переробці м'яких субпродуктів, тоді стане в нагоді режим більш делікатного помелу, і саме тоді зручний другий варіант.
Захист двигуна. Для цих цілей може бути електричний, або як його ще називають автоматичний, або механічний (втулка із пластику на шнековале) запобіжник. Мета цих пристосувань - перешкоджати перевантаження та перегрівання мотора при використанні.
Завантажувальна платформа. Лоточок, який кріпиться на вхідний отвір, додає зручності в період користування. Пластмасовий або металевий. Вони захистять також навколишній простір від протікання соку або крові.
Насадки. Вони забезпечують можливість виконання різнопланових операцій.
✓ "кеббе" або "куббе" допоможе отримати трубочки, порожнисті усередині, які після можна наповнювати;
✓ моделює, яка буде видавати порційні пререработанноесиоье;
✓ для приготування ковбас або сосисок;
✓ шинкування-овочерізка, що забезпечує фігурну нарізку (гуртки, кубики або бруски);
✓ прес, перевтілюється аксесуар в соковижималку;
✓ терка;
✓ для нарізки тіста для печива, спагетті або локшини;
✓ форма для тефтелей і котлет.
При придбанні обов'язково:
✓ перевірка працездатності, адже краще відразу протестувати всі заявлені опції;
✓ подивитися наскільки стійкий предмет на рівному столі;
✓ звірити комплектацію з паспортом-інструкцією.
Сподіваємося, що ми допомогли вам зробити вибір і ще хочемо нагадати, що м'ясорубка, ціна якої вище, володіє більш розширеним функціоналом в порівнянні з більш дешевою.