Кавоварки, кавомолки
Любителям кави звичайно знайомі побутові прилади про які ми хочемо вам розповісти. Вони незамінні в процесі приготування цього напою з натуральних інгредієнтів, адже гранульовані разюче відрізняються по смаку і запаху і навряд чи з ними можна відчути насолоду.
Отож, кавомолка. Навіщо ж вона потрібна?
Мелений субстрат, навіть за умови правильного зберігання, не зберігає свої властивості навіть у вакуумній герметичній ємності. Чи то справа свіжий помел - неповторний аромат забезпечений.
За типами їх розрізняють на:
Кавомолки електричні методом дроблення діляться на:
✓ ножові. Мають просту конструкцію і метод їх роботи схожий з блендером. Сталевий ніж обертається з великою швидкістю. Мінус їх у тому, що помел буде неоднорідним, але це не страшно якщо варити його планується в турці або ж заварюватися чашці. Місткість в них становить від 40 до 120 грам. Ступенів подрібнення 3.
✓ жорнові. Зерна перетіраются між залізних дисків і перетворюються в гранули, однорідні за розміром. Режимів в них може бути від 6 до 18-ти.
Обидві вони мають захист від перегріву і блокування кришки в процесі роботи.
Механічні млини вимагають додатки ваших зусиль і їх принцип дії ідентичний з жорнами. Контейнер для зерен буває відкритий і закритий. Зовні вони виглядають дуже своєрідно і привабливо, що дозволяє їм бути одночасно корисним девайсом і предметом декору кухні.
Тож, зерна змолоті і тепер їх можна і заварити. Це робиться в турці або в кавоварці. Суть цього приладу в наступному: вам треба тільки засипати субстрат і залити воду, а далі апарат все зробить сам.
За типом вони діляться на:
✓ Фільтраційні або краплинні. Вода при нагріванні з резервуара капає на фільтр, і поступово готова рідина стікає колбу. Американо в них виходить відмінний.
✓ Ріжкові порадують вас еспресо або капучіно, можуть і іншими, але ці два найкраще вийдуть. Вони можуть бути: помпові (Pump-Espresso), що забезпечують чималий літраж і відповідні для великого колективу; парові (Steam-Espresso) - домашні малолітражні моделі.
✓ Гейзерна кавоварка складається з металевої ємності і роздільників, службовців кордоном для рідини внизу і порошку зверху.
✓ чалдових або капсульні. У них можна використовувати тільки спеціальні картриджі. Працюють практично безшумно. Їх часто встановлюють в офісах. Догляд за ними простий. Чалди замінюються приблизно раз в два роки.
✓ "Французький прес". Складаються зі скляного жароміцного циліндра, поршня і металевої фільтра. Кава в ній як би запарюється. Вона проста в обігу, не вимагає підключення до мережі оскільки діє за принципом схожим з термосом і її завжди можна взяти з собою в поїздку.
На що слід звернути увагу при виборі.
✓ Потужність у них зазвичай від 300 до 1200 Вт. Чим вона більше, тим швидше варить.
✓ Регулювання фортеці присутні більше дорогих і це зручна опція, адже одним подобаються більше, а іншим менше міцні напої.
✓ Обсяг і матеріал глечика. Пластикові, скляні і сталеві. Причому виконану зі скла завжди можна підігріти в мікрохвильовці.
✓ Наявність ручки з теплоізоляційного матеріалу буде безсумнівним плюсом
✓ Фільтр може бути багаторазовий, нейлоновий або "золотий", і паперовий одноразовий.
✓ Автоподогрев, підтримання певної температури.
✓ Протикрапельний затвор дозволить наливати по одній порції, не чекаючи готовності інших і при цьому протікання буде виключено.
✓ Таймер дозволить задавати час приготування і прокинувшись вранці або прийшовши додому не доведеться чекати готовності улюбленого кави.
✓ Автоотключение, тобто саму себе вимкнеться після закінчення варіння.