Хлібопічки
У наш час, завдяки розвитку індустрії кухонних помічників, багато людей вважають за краще покупним батон і коровай домашню здобу власного виробництва. Такі вироби можна випікати за різними рецептами і тим самим дозволяє урізноманітнити свій щоденний раціон. Ступінь засмажкою, кількість складових і добавок кожен може вибирати на свій смак і це безсумнівний плюс, адже кулінарні уподобання у всіх різні. Дієтичні і безглютенові продукти не завжди можна знайти на прилавках і для тих, хто вживає тільки їх ця піч просто рятівниця. Приготувати такі продукти можна і в звичайній духовці, але в хлібопічки вони виходять краще, та й часу на заміс і контроль процесу не буде потрібно. Хліб з хлібопічки буде приготовлений їй протягом від 1 до 6-ти годин і це буде залежати від режиму і способу його виготовлення.
Перший такий агрегат був розроблений в 1987 році в Японії. Інженери компанії Panasonic об'єднали в ній функції розстоїчної шафи і пекарської печі і забезпечили керованим пристроєм, контролюючим всі етапи. На ринку нашої країни вона вперше з'явилася на початку 90-х років минулого століття і за цей період завоювала серця споживачів.
Моделі між собою відрізняються кількістю режимів і опцій, температурами нагріву і часом випікання, наявністю екранів та іншими технічними моментами.
Базові, присутні в кожній, опції:
✓ рівень піджареної скоринки;
✓ заміс дріжджових і бездріжджових видів тесту різної консистенції;
✓ прискорена випічка, що дозволяє скоротити термін випікання до 2-х годин.
Додаткові безпосередньо залежать від вартості, але вони розширюють спектр можливостей і роблять її більш універсальною:
приготування:
✓ кексів;
✓ кличів;
✓ хліба з добавками;
✓ булок з начинкою;
✓ пасок з родзинками і / або курагою та іншими фруктами;
✓ піци.
Варення та джеми готуються більш щадним способом, зберігаючи максимально вітаміни при термообробці.
Підтримує готову продукцію в гарячому стані в задані терміни.
Дуже важливий момент - захист. Цьому критерію виробники приділяють багато уваги і в майже кожному приладі є:
Захист від дітей, що виключає можливість несанкціонованого включення маленькими помічниками;
При перепадах напруги є запобіжники, які вбережуть механізми при стрибку напруги в електромережі.
Так як же вона працює?
На самому початку заливаються і засипаються необхідні інгредієнти. Після вибирається користувачем одна з попередньо встановлених програм. Процес запускається і починається самостійна робота в електроприладі: тісто замішується в хлібопічці і після на певний час воно "підходить"; другий цикл замісу прибере утворилися в період вистоювання газів і залишає ще ненадовго опару в спокої; по закінченні необхідного тимчасового інтервалу, починається запікання. Всі етапи автоматизовані і не потребують втручання людини.
Параметри, що вимагають уваги при покупці.
✓ Вага пристрою зазвичай становить від чотирьох до семи з половиною кілограм.
✓ Потужність - 450 - 860 Вт, причому цей показник вище, тим швидкість виконання завдань швидше, але і витрати електроенергії більше.
✓ Розміри потрібно підбирати в залежності від того, де вона буде розташована.
✓ Корпус може бути виконаний з пластика або неіржавіючої сталі. Пластиковий більше схильний до зносу, але за ним простіше доглядати адже на сталевому залишатимуться відбитки пальців і будуть видні висохлі краплі вологи.
Обов'язково треба зважити всі за і проти перед ухваленням рішення про покупку і пам'ятайте, що цей функціональність такого девайса безпосередньо пов'язана з його ціною. Дешевші забезпечать більш вузький асортимент, ніж більш дорогі.
У даній категорії немає товарів.